50 najuboższych i bezdomnych mieszkańców naszego miasta w poniedziałek wielkanocny spotkało się z bp Andrzejem Siemieniewskim  w jadłodajni wrocławskiej Caritas na tradycyjnym śniadaniu wielkanocnym.

Caritas Archidiecezji Wrocławskiej, szczególnie w święta nie zapomina o swoich podopiecznych. W poniedziałek wielkanocny, pracownicy jadłodajni wrocławskiej Caritas we Wrocławiu przygotowali dla 50 bezdomnych i najuboższych mieszkańców naszego miasta tradycyjne wielkanocne śniadanie. Wspólnie z zebranymi pomodlił się i pobłogosławił pokarm, który znalazł się na stole bp Andrzej Siemieniewski.

W okresie Wielkiego Postu, p. Marian Borowski, kierownik jadłodajni wrocławskiej Caritas we Wrocławiu zaprosił 50 samotnych i najbardziej potrzebujących mieszkańców naszego miasta na śniadanie wielkanocne, aby pokazać im szczególnie w okresie świąt, że zawsze jest ktoś kto o nich myśli i wyciąga do nich pomocną dłoń.

Caritas Archidiecezji Wrocławskiej prowadzi dwie jadłodajnie, we Wrocławiu i w Oławie, które rocznie wydają 150 tys. gorących posiłków. Oławska placówka w całości utrzymywana jest ze środków przekazanych wrocławskiej Caritas w ramach tzw. 1 %.