Caritas Archidiecezji Wrocławskiej zaprasza na doroczny, a zarazem Jubileuszowy Zjazd Szkolnych Kół Caritas dla wolontariuszy i opiekunów.

Planowane spotkanie odbędzie się w dniu 24 maja 2018 r. Rozpocznie się o godzinie 10.00 Eucharystią w kościele pw. Opatrzności Bożej, przy ul Nowodworskiej 64 we Wrocławiu .

Z uwagi na przeżywaną przez Polaków setną rocznicę odzyskania niepodległości, na spotkanie zostali zaproszeni goście honorowi: Wojewoda Dolnośląski – Pan Paweł Hreniak oraz Dolnośląski Kurator Oświaty – Pan Roman Kowalczyk. Goście honorowi skierują słowa do dzieci i młodzieży zaangażowanych w dzieło Szkolnych Kół Caritas, po czym nastąpi uroczyste wręczenie każdemu z uczestników okolicznościowej odznaki „SUPER WOLONTARIUSZ”. Po oficjalnej części spotkania, na naszych wolontariuszy będą czekały gry, konkursy i zawody sportowe oraz poczęstunek. Zakończenie spotkania planowane jest na godzinę 14:00.

Współorganizatorem spotkania i osobą odpowiedzialną za część  sportową jest nasz utytułowany Mistrz sportów walki, Pan Rafał Kubacki z małżonka,

Młodzi wolontariusze będą mieli okazję bawić się i korzystać z punktów aktywności m.in. takimi jak: gra w zbijaka, ścianka wspinaczkowa + tor przeszkód, korfball, pokazy szermierki i tańca akrobatycznego, gra w unihokej, biegi sztafetowe oraz malowanie postaci polskich świętych, godła, figurek gipsowych również w quizie historycznym o Polsce.

Punktem specjalnym będzie namiot Straży Miejskiej, gdzie patrol przeszkoli dzieci i młodzież z udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej.

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU

rejestracja grup SKC od g. 9:30