W Uroczystość św. Józefa w archikatedrze zainaugurowany został rok Świętej Rodziny. Tego dnia swoje święto patronalne obchodzi abp Józef Kupny. W tym dniu przypada również 5. Rocznica sakry biskupiej bp.  Jacka Kicińskiego. Przedstawiciele Caritas Archidiecezji Wrocławskiej uczestniczyli w modlitwie za pasterzy diecezji.

Ks. Dariusz Amrogowicz, dyrektor Caritas Archidiecezji Wrocławskiej, w imieniu wszystkich pracownika, wolontariuszy i podopiecznych Caritas dziękował i składał życzenia ekscelencjom:

Ekscelencjo czcigodny księże Arcybiskupie, Papież Franciszek na trudne czasy dla świata i Kościoła Świętego ogłasza patronem św. Józefa bowiem w tym świętym widzi  opiekuna dla jego wiernych. Z tym większą radością powierzamy św. Józefowi waszą Ekscelencję w dniu patronalnego święta, życząc obfitości Bożych łask w Pasterskiej posłudze, która od 15 lat zbliża wiernych do Boga. Niech dobry Bóg błogosławi i w zdrowiu prowadzi ku kolejnym pięknym jubileuszom.

Ekscelencjo czcigodny Ojcze, 5 rocznica sakry biskupiej raduje nasze serca, staje się bowiem okazją, by powiedzieć w sposób uroczysty, dziękujemy i życzyć wszelkiej obfitości Bożych łask w codziennej posłudze.