Ania Wyszkoni, żołnierze, harcerze i wielu innych przyjaciół Domu Dziecka Caritas Archidiecezji Wrocławskiej im. św. Mikołaja w Kątach Wrocławskich, wspólnie kolędowało na koncercie i jasełkach. Cudowny śpiew, piękna scenografia i wspaniała gra aktorska zbudowały prawdziwą płaszczyznę do kolędowania i nawiązywania przyjaźni. Koncert otworzył Wicewojewoda Dolnośląski Kamil Krzysztof Zieliński.

koled_2017_52_400

Spotkanie Przyjaciół Domu Dziecka Caritas Archidiecezji Wrocławskiej im. św. Mikołaja w Kątach Wrocławskich 13 stycznia składało się z trzech części. Pierwszą otworzył Wicewojewoda Dolnośląski Kamil Krzysztof Zieliński. Zaproszeni goście, na co dzień współpracujący z Domem Dziecka, wykonali znane kolędy i wydobyli ze śpiewników niemal zapomniane pastorałki. Specjalnym gościem była Ania Wyszkoni, która razem z córką Polą dała koncert nie tylko kolędując ale również śpiewając swój przebój „Biegnij przed siebie”, który zadedykowała wychowankom Domu Dziecka, dając im „kilka rad”.

koled_2017_4_400

Tak wysoko postawiona poprzeczka zachęciła podopiecznych do większego zaangażowania w odegranie przedstawienia jasełkowego, które było dugą częścią spotkania.

koled_2017_34_400

Trzecią stworzył Kwintet Dęty Orkiestry Reprezentacyjnej Śląskiego Okręgu Wojskowego. Żołnierze na swych trębackich, puzonach  rogach nie dali rady zdominować muzycznie auli Domu Dziecka, ponieważ goście i dzieci z wielkim zapałem i energią włączyli się w kolędowanie i przy wojskowym akompaniamencie śpiewali o Bożym Narodzeniu. Na zakończenie wszyscy życzyli sobie spotkania za rok, by móc znów pokolędować w gronie przyjaciół

.koled_2017_53_400