Dziękuję – to słowo, które szczególnie wybrzmiało podczas obchodów Dnia Nauczyciela w Ośrodku w Dobroszycach. Wychowankowie i opiekunowie wyrazili swoją wdzięczność za codzienny trud nauczycieli, opiekunów, terapeutów w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym i Warsztacie Terapii Zajęciowej.

_dsc7525_400

_dsc7480_400

Dnia 14.10.2016 r w Specjalnym Ośrodku Szkolno Wychowawczym Caritas Archidiecezji Wrocławskiej obchodzono Dzień Edukacji Narodowej. _dsc7848_400

Uczczono go uroczystym obiadem w auli ośrodka, w którym wzięli udział wszyscy pracownicy oraz Dyrektor Caritas Archidiecezji Wrocławskiej ks. Dariusz Amrogowicz.

_dsc7876_400

Podczas Spotkania uroczyste ślubowanie złożyli nowo mianowani nauczyciele: Dominika Krasicka, Marta Papis oraz Małgorzata Nowicka. Była to także okazja, aby wręczyć nagrody Dyrektora wyróżniającym się pracownikom. Uczniowie podziękowali wszystkim, przygotowanym występem: były piosenki, wiersze oraz pełen wdzięku występ zespołu dziewcząt w układzie ze wstążkami. Na koniec samorząd wychowanków obdarował każdego drobnym upominkiem.